Leestijd: 5 minuten

Werken in de wereld van detachering biedt ongetwijfeld een scala aan mogelijkheden en kansen. Toch kunnen er momenten zijn waarop je jezelf afvraagt: “Wat als mijn huidige detacheringsopdracht tot een einde komt? Hoe gaat dat herplaatsen eigenlijk in zijn werk?” Als deze vragen je bezighouden of je terughouden om voor een detacheerder te werken, dan is dit artikel voor jou. Hier duiken we dieper in op wat detachering inhoudt, wat herplaatsen precies betekent, en waarom dit eigenlijk een geweldige kans voor jou kan zijn.

De essentie van detachering

Om het herplaatsingsproces beter te begrijpen, is het belangrijk om te weten wat detachering precies inhoudt. Detachering is in wezen het uitlenen van werknemers aan een externe organisatie. Dit betekent dat een detacheringsbureau, zoals Facility, zijn eigen medewerkers ‘uitleent’ aan andere bedrijven. Een gedetacheerde medewerker blijft formeel in dienst bij het detacheringsbureau, maar voert zijn of haar werkzaamheden uit bij de externe opdrachtgever. De duur van zo’n opdracht kan variëren, afhankelijk van de behoeften van zowel de opdrachtgever als de medewerker.

Bij het begin van een opdracht wordt doorgaans bepaald hoe lang deze zal duren, of er mogelijkheden zijn voor verlenging en andere relevante details. Dit wordt ook contractueel vastgelegd, zodat zowel jij als de opdrachtgever weten waar je aan toe bent. Dit voorkomt onzekerheid over de duur van je opdracht.

De start van een detacheringsopdracht

Bij de start van een opdracht wordt vastgesteld wat de behoefte van een opdrachtgever is. Dit kunnen korte opdrachten zijn, bijvoorbeeld een half jaar in verband met de opvang van een zwangerschapsverlof, of voor bijvoorbeeld minimaal 1 jaar. Vaak wordt vooraf ook besproken of er een mogelijkheid is om de opdracht na afloop te verlengen.

Op basis van deze behoefte gaan wij op zoek naar een passende collega en wordt er een match gemaakt tussen jou, de opdrachtgever en Facility. Vooraf is dus al bekend wat de minimale duur van de opdracht zal zijn. Wij stemmen de duur van de opdracht altijd af met jouw contract. Zo houden we het risico zo klein mogelijk dat de opdracht tijdens jouw contractduur afloopt en Facility een nieuwe opdracht voor jou moet vinden. Voor jou als werknemer zitten hier geen risico’s aan, jij hebt nog steeds een lopend contract en krijgt dus ook gewoon doorbetaald, ook al loopt de opdracht af.

Wanneer word ik herplaatst en hoe werkt dit?

Maar wat gebeurt er als jouw huidige opdracht bij de opdrachtgever eindigt? Als je nog steeds een lopend contract hebt bij Facility, zoals bijvoorbeeld een contract voor onbepaalde tijd, dan kom je in aanmerking om herplaatst te worden. We beginnen minimaal 3 maanden van tevoren met het herplaatsingsproces.

Het begint met een open gesprek. We zullen samen bespreken of je openstaat voor een nieuwe opdracht via Facility. Als dit niet het geval is, zullen we je helpen bij het zoeken naar een nieuwe werkgever. Als je wel openstaat voor een nieuwe opdracht, zullen we samen met jou je wensen en ambities in kaart brengen. Je wordt gekoppeld aan een recruiter die je zal begeleiden bij het vinden van een geschikte opdracht via Facility. Als er een match wordt gevonden, kun je beginnen en ben je officieel herplaatst.

Soms kan het gebeuren dat we geen geschikte opdracht kunnen vinden, of dat je niet tevreden bent met de aangeboden mogelijkheden. In dat geval kunnen we samen besluiten uit elkaar te gaan of kun je jouw dienstverband bij Facility beëindigen.

Vrijwillige herplaatsing

Het kan ook voorkomen dat je tijdens je huidige opdracht beseft dat je meer uitdaging zoekt of dat je op een andere plek beter tot je recht komt. In dat geval zullen we altijd met je praten om te begrijpen wat je wilt. Samen met onze recruiter zullen we op zoek gaan naar andere opdrachten binnen Facility. Als dit vereist dat je aanvullende training of opleiding nodig hebt, zullen we bespreken wat Facility kan bieden om je te ondersteunen.

Vooroordelen

Hoewel werken voor een detacheerder soms onzeker lijkt, hoeft dat niet zo te zijn. Bij Facility zijn we altijd duidelijk en transparant, en we streven ernaar samen met jou de beste oplossing te vinden. Een groot voordeel van herplaatsing is dat je waardevolle kennis en ervaring kunt opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Als je verder wilt groeien dan je huidige functie, zullen we samen kijken naar de mogelijkheden en een plan opstellen om je ambities binnen Facility te verwezenlijken.

Conclusie

In feite biedt werken voor een detacheerder en de mogelijkheid tot herplaatsing een breed scala aan carrièremogelijkheden en groei. Het is niet alleen een kans om verschillende uitdagingen aan te gaan, maar ook om jezelf te ontwikkelen en je professionele pad vorm te geven. Dus, als je nog steeds aarzelt, onthoud dan dat detachering niet alleen een baan is, maar vooral ook een reis vol kansen en mogelijkheden.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?