Leestijd: 4 minuten

Sta je op een kruispunt in je carrière en overweeg je een drastische verandering? Overweeg je een switch naar een totaal ander vakgebied? Het is natuurlijk begrijpelijk dat zo’n beslissing zowel spannend als ontmoedigend kan zijn. Maar als je je afvraagt of je wel in staat bent om iets nieuws te leren en of je serieus wordt genomen zonder relevante ervaring op je CV, overweeg dan de mogelijkheid om te werken voor een detacheerder.

Of je nu opzoek bent naar passendere werktijden of werkdruk, jezelf meer wil uitdagen om een volgende stap te zetten in je carrière, of dat je juist méér of minder met je handen wilt werken; wat jouw reden ook is om de ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf te gaan verkennen, in deze blog delen we graag waarom werken voor een detacheerder hier de uitgelezen kans voor kan zijn.

Waarom je carrièreswitch bij een detacheerder ?

Waarom zou je kiezen voor een detacheerder? Er zijn meerdere overtuigende redenen om deze route te overwegen:

  1. Diverse Ervaringen: Detacheerders bieden de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers en in diverse functies te werken. Dit betekent dat je een breed scala aan ervaring kunt opdoen, wat niet alleen je CV verrijkt, maar je ook aantrekkelijker maakt voor toekomstige werkgevers. Het stelt je in staat om te ontdekken wat echt bij je past en waar je passie ligt.
  2. Persoonlijke Begeleiding: De overstap naar een nieuw vakgebied kan uitdagend zijn, en detacheerders begrijpen dat. Daarom bieden ze vaak persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Ze helpen je bij het identificeren van je sterke punten, het stellen van realistische doelen en het plannen van je ontwikkelingstraject. Hierdoor sta je sterker in je nieuwe carrière.
  3. Opleidingsmogelijkheden: Veel detacheerders hebben toegang tot opleidingsbudgetten. Dit betekent dat je de kans hebt om je vaardigheden en kennis aan te vullen. Je kunt specifieke certificeringen behalen die relevant zijn voor je nieuwe carrière. Deze opleidingsmogelijkheden vergroten je expertise en waarde op de arbeidsmarkt.
  4. Flexibiliteit: Detacheerders bieden vaak flexibele werkregelingen. Dit betekent dat je kunt kiezen voor fulltime, parttime of zelfs projectmatig werken, afhankelijk van je behoeften en ambities. Het stelt je in staat om je werk in te richten op een manier die bij je leven past.
  5. Netwerk: Detacheerders hebben meestal uitgebreide netwerken binnen verschillende sectoren. Dit betekent dat ze je kunnen verbinden met potentiële werkgevers en zakelijke contacten die anders moeilijk te bereiken zouden zijn. Dit netwerk kan deuren openen en je helpen bij het vinden van de juiste kansen.
  6. Arbeidsmarktvoordeel: In een krappe arbeidsmarkt, zoals die van vandaag, hebben werkgevers moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Detacheerders hebben vaak goede relaties met opdrachtgevers en kunnen je helpen om opgemerkt te worden, zelfs als je geen traditionele achtergrond hebt voor de functie waarin je geïnteresseerd bent. Ze kunnen je introduceren bij werkgevers die bereid zijn te investeren in talent en potentieel.

Kortom, werken voor een detacheerder biedt niet alleen flexibiliteit en kansen voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook ondersteuning, netwerktoegang en een voorsprong op de competitieve arbeidsmarkt. Het is een strategische keuze voor iedereen die zijn carrière een nieuwe wending wil geven.

Ga de uitdaging aan!

Het is normaal om bezwaren te hebben die je tegenhouden om de sprong te wagen, zoals salaris of tijd. Maar vergeet niet dat jouw competenties en persoonlijke eigenschappen je verder kunnen brengen dan je misschien denkt. Vaardigheden en gerichte kennis kun je aanleren. En in de huidige arbeidsmarkt kun je jouw wens om van vakgebied te veranderen gebruiken om recruiters te overtuigen.

“Ik ben nog iedere dag blij dat ik mede dankzij het vertrouwen van Facility van die vrachtwagen ben gekomen. Ik verdien nu minder, maar ik hoef ook geen belachelijke werkweken te maken en de tijd die ik nu met mijn gezin door kan brengen is me véél meer waard. En dat ik zoveel opleidingen en cursussen kan doen om steeds beter te worden in wat ik doe, geeft mij veel meer het gevoel van voldoening.” – Vincent, dedetacheerd Facilitair Medewerker bij Jumbo

Neem de eerste stap

Wil je meer succesverhalen horen van collega’s die de sprong naar een nieuw vakgebied al hebben gewaagd? Of wil je weten of het ook voor jou mogelijk is om je carrière te switchen bij Facility? Solliciteer dan direct of neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Neem gerust contact met ons op.

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?