Leestijd: 3 minuten

In de  facilitaire wereld wordt er constant gezocht naar manieren om de efficiëntie te verhogen en een professionele uitstraling te behouden. Een belangrijk onderdeel dat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is de rol van bedrijfskleding. In deze blog vertellen over het belang van bedrijfskleding in het facilitaire werkveld en ontdekken we waarom dit meer is dan slechts een uniform.

Bedrijfskleding bij Facility

Binnen Facility kennen we drie facilitaire proposities: facilitair, hospitality en management. Voor de proposities hospitality en management geldt dat er geen bedrijfskleding is. Wel is er vanuit Facility een kledingreglement opgesteld, zodat iedere medewerker verzorgd, professioneel en representatief op zijn/haar werk verschijnt. Dit vinden wij als werkgever erg belangrijk richting onze opdrachtgevers.

Voor de propositie facilitair geldt wel dat er bedrijfskleding gedragen wordt. In sommige gevallen wordt er vanuit een opdrachtgever bedrijfskleding verzorgd. Onze medewerker is dan verplicht om deze werkkleding te dragen. Wanneer er vanuit de opdrachtgever niet voor bedrijfskleding gezorgd wordt dan zal er vanuit Facility bedrijfskleding aangeschaft worden voor de medewerker. Binnen het aanbod wat Facility beschikbaar stelt aan bedrijfskleding kan de medewerker zelf kiezen wat hij/zij graag wil dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vest of liever een trui. Of een polo met lange mouw of korte mouw. De bedrijfskleding wordt dus in overleg met de betreffende medewerker uitgekozen en wordt op maat besteld. Indien wenselijk kan de medewerker naar de leverancier om de bedrijfskleding te passen. Ook hierbij geldt dat het verplicht is dat de medewerker deze bedrijfskleding draagt.

Waarom is bedrijfskleding zo belangrijk in het facilitaire werkveld?

1. Professionaliteit met een persoonlijke touch

Bedrijfskleding dient niet alleen als uniform, maar ook als een krachtig middel om professionaliteit uit te stralen. In het facilitaire werkveld, waar interactie met diverse belanghebbenden een dagelijkse realiteit is, is het van essentieel belang om een representatieve indruk achter te laten. Stijlvolle en goed ontworpen bedrijfskleding biedt niet alleen een uniforme uitstraling, maar geeft ook ruimte voor een persoonlijke touch. Dit creëert een gevoel van betrokkenheid en identiteit onder medewerkers, wat de teamspirit ten goede komt.

2. Veiligheid en functionaliteit

Facilitaire medewerkers bevinden zich vaak in uiteenlopende werkomgevingen, waar veiligheid een topprioriteit is. Bedrijfskleding speelt hierbij een cruciale rol door bescherming te bieden tegen specifieke werk gerelateerde risico’s. Denk hierbij aan reflecterende strips voor zichtbaarheid bij weinig licht of werkschoenen met eventueel stalen neuzen. Het integreren van functionaliteit in het ontwerp van bedrijfskleding zorgt ervoor dat medewerkers comfortabel en veilig hun taken kunnen uitvoeren.

3. Duurzaamheid en milieubewustzijn

In een tijd waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, speelt ook bedrijfskleding een rol in het verminderen van de ecologische impact. Het gebruik van duurzame materialen en productiemethoden draagt niet alleen bij aan een groenere planeet, maar weerspiegelt ook het maatschappelijke verantwoordelijkheidsbesef van een organisatie.

4. Teamidentiteit en klantbeleving

Een uniforme bedrijfskleding creëert niet alleen eenheid binnen het team, maar draagt ook bij aan een positieve klantbeleving. Herkenbare kleding straalt betrouwbaarheid uit en geeft klanten het vertrouwen dat ze met gekwalificeerde professionals te maken hebben. Dit versterkt niet alleen de geloofwaardigheid van het bedrijf, maar draagt ook bij aan een positieve merkbeleving.

Conclusie

In het facilitaire werkveld is bedrijfskleding dus veel meer dan slechts een praktisch uniform. Het is een krachtig instrument dat professionaliteit, veiligheid, duurzaamheid en teamidentiteit met elkaar verbindt.

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de dynamische facilitaire wereld én ben je benieuwd hoe deze bedrijfskleding je zal staan? Twijfel niet en ga meteen naar onze website voor alle facilitaire vacatures bij onze mooie opdrachtgevers!

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?