Wat je moet weten over arbeidsvoorwaarden bij een facilitair detacheringsbureau

Leestijd: 5 minuten

Als potentiële medewerker bij een detacheringsbureau in het facilitaire werkveld, is het belangrijk om te weten wat goede arbeidsvoorwaarden voor jou zijn en welke aspecten je moet overwegen bij het kiezen van een nieuwe werkgever. In deze blog vertellen we op welke aspecten van arbeidsvoorwaarden bij een facilitair detacheerder je moet letten en in welke situaties bepaalde aspecten zwaarder wegen.

Natuurlijk zijn arbeidsvoorwaarden afhankelijk van verschillende factoren, zoals de branche, functie en het bedrijf waar je solliciteert. Daarnaast spelen ook jouw persoonlijke kenmerken, zoals leeftijd, ervaring en opleiding, een rol. Om je een goed beeld te geven van belangrijke arbeidsvoorwaarden, richten we ons op een detacheerder in het facilitaire werkveld.

Er zijn verschillende aspecten van goede arbeidsvoorwaarden voor een detacheerder in het facilitaire werkveld, waaronder:

Salaris bij een facilitair detacheerder

Een competitief salaris is een van de belangrijkste aspecten van goede arbeidsvoorwaarden. Bij Facility hanteren we de volgende salarisschalen per functie, afhankelijk van ervaring. Dit zijn de salarisschalen van 2023 en deze worden ieder jaar opnieuw gebenchmarkt.

Salarisschalen 2023

Arbeidsduur bij een facilitair detacheerder

Het aantal werkuren en de flexibiliteit van de werkuren zijn belangrijke factoren. Flexibiliteit in werkuren kan een groot voordeel zijn voor medewerkers die balans zoeken tussen werk en privéleven.

Voorbeeld: Als facilitair coördinator bij een detacheerder in het facilitaire werkveld kun je profiteren van veel flexibiliteit in arbeidsduur. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van facilitaire diensten binnen verschillende opdrachtgevers. Deze functie vereist vaak een grote mate van flexibiliteit, omdat je te maken hebt met diverse opdrachten en locaties. Je hebt de vrijheid om je werktijden aan te passen aan de behoeften van de opdrachtgever en de projecten waaraan je werkt. Bijvoorbeeld, als je werkt aan een groot project waarbij extra inzet vereist is, kun je (in overleg met je leidinggevende) ervoor kiezen om tijdelijk meer uren te werken. Daarentegen, als je een rustigere periode hebt of persoonlijke verplichtingen buiten het werk, kun je je werktijden flexibel indelen en mogelijk parttime werken.

Secundaire arbeidsvoorwaarden en vergoedingen

Detacheerders bieden soms extra vergoedingen zoals reiskostenvergoeding, een leaseauto, of andere arbeidsvoorwaarden om de werknemer te compenseren voor de kosten die gepaard gaan met detacheren. Als je werkt voor een facilitair detacheerder, kun je profiteren van verschillende vergoedingen die bedoeld zijn om de kosten die gepaard gaan met detacheren te compenseren. Hier is een concreet voorbeeld van vergoedingen die je kunt verwachten:

 1. Reiskostenvergoeding: Als je regelmatig naar verschillende locaties moet reizen voor je werk, kan de detacheerder een reiskostenvergoeding aanbieden. Dit kan de vorm hebben van een kilometervergoeding of een vergoeding op basis van het openbaar vervoer, afhankelijk van wat het meest relevant is voor jouw situatie.
 2. Leaseauto: In sommige gevallen kan een facilitair detacheerder je een leaseauto ter beschikking stellen, vooral als je veel onderweg bent naar verschillende klanten of projecten. Dit biedt gemak en bespaart je kosten voor eigen vervoer.
 3. Vergoeding voor verblijfskosten: Als je voor langere tijd op projecten werkt die ver van huis zijn, kan de detacheerder een vergoeding bieden voor verblijfskosten, zoals hotelovernachtingen of een vergoeding voor het huren van een gemeubileerde woning. Dit helpt bij het compenseren van de extra kosten die je maakt tijdens het verblijf op locatie.
 4. Extra arbeidsvoorwaarden: Naast specifieke vergoedingen kunnen detacheerders ook andere arbeidsvoorwaarden aanbieden, zoals een vergoeding voor telefoon- of internetkosten, vergoedingen voor maaltijden tijdens werktijd of andere secundaire voordelen die je helpen bij het dekken van bijkomende kosten.
 5. Pensioen: Als werknemer bij de facilitaire detacheerder kun je profiteren van een pensioenregeling. Dit kan een collectief pensioen zijn waarbij zowel jij als de detacheerder maandelijkse bijdragen leveren om te sparen voor je pensioen. De specifieke regeling kan variëren, maar het doel is om je te helpen bij het opbouwen van een financieel stabiele toekomst na je pensioen.
 6. Vakantiedagen en ATV-dagen: Bij de facilitaire detacheerder heb je recht op een bepaald aantal vakantiedagen per jaar, zoals vastgesteld door de wet en/of de cao. Dit stelt je in staat om tijd vrij te nemen om te ontspannen en op vakantie te gaan. Daarnaast kan er ook sprake zijn van ATV (arbeidstijdverkorting) dagen. Dit zijn extra vrije dagen die je kunt opnemen naast je reguliere vakantiedagen.
 7. Vakantiegeld: Als werknemer bij de facilitaire detacheerder ontvang je jaarlijks vakantiegeld. Dit is een extra bedrag bovenop je salaris dat bedoeld is om je in staat te stellen vakantie-uitgaven te dekken. Het vakantiegeld wordt meestal uitbetaald in de maand mei of juni, en de hoogte ervan is vaak een vast percentage van je bruto jaarsalaris.

Het exacte pakket aan vergoedingen kan verschillen per detacheerder en de specifieke afspraken die je maakt. Het is belangrijk om tijdens sollicitatiegesprekken of contractonderhandelingen te bespreken welke vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden beschikbaar zijn bij de betreffende facilitair detacheerder.

Training en ontwikkeling

Een detacheerder die zijn medewerkers stimuleert om zich te ontwikkelen en opleidingen aanbiedt, kan bijdragen aan een betere loopbaanontwikkeling voor de medewerker.

Bijvoorbeeld, bij Facility heb je een persoonlijk opleidingsbudget, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen als facilitaire professional. Je krijgt bijvoorbeeld als facilitair manager de mogelijkheid om deel te nemen aan relevante opleidingen en cursussen, zoals een postgraduaat in facility management of een training in projectmanagement. Door deze ontwikkelingskansen kun je je kennis en vaardigheden vergroten, wat je carrière vooruitzichten aanzienlijk kan verbeteren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de verschillende aspecten van arbeidsvoorwaarden verschillende prioriteiten hebben afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hieronder staan een paar voorbeelden.

 1. Starter op de arbeidsmarkt: Als starter op de arbeidsmarkt is een detacheerder die veel training en ontwikkelingsmogelijkheden biedt belangrijk, omdat je vaak minder werkervaring hebt dan andere medewerkers en je nog veel te leren hebt. Het salaris kan voor starters ook een belangrijke overweging zijn, omdat het vaak de eerste baan is en je wellicht een bepaald inkomen verwacht.
 2. Gezinsleven: Als je een gezin hebt, is het hebben van flexibele werkuren belangrijk, omdat het je in staat stelt om werk en privé te combineren. Een detacheerder die extra vergoedingen biedt, zoals kinderopvangkosten of flexibele werkuren, kan een aantrekkelijke optie zijn.
 3. Carrièreplanning: Als je geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van je carrière, is een detacheerder die zich richt op training en ontwikkeling essentieel. Door deel te nemen aan opleidingen en cursussen, kun je je vaardigheden verbeteren en groeien in je carrière.
 4. Tijdelijke werkervaring: Als je tijdelijke werkervaring wilt opdoen in verschillende bedrijven, is een detacheerder die een breed scala aan bedrijven en industrieën bedient, een goede optie. Dit stelt je in staat om te werken in verschillende omgevingen en sectoren, wat waardevol kan zijn voor je toekomstige loopbaanontwikkeling. Het salaris en de arbeidsduur kunnen ook belangrijke factoren zijn bij het selecteren van een detacheerder, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en prioriteiten.

Al met al zijn goede arbeidsvoorwaarden voor een detacheerder in het facilitaire werkveld van groot belang voor de tevredenheid van medewerkers. Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende aspecten van arbeidsvoorwaarden en te overwegen welke prioriteit het beste past bij jouw persoonlijke situatie en doelen. Door deze overwegingen in acht te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van een detacheerder.

Megan bij 's Heerenloo

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?