Leestijd: 4 minuten

Wil je werken als receptioniste, gastvrouw, office assistent, huismeester, facilitair medewerker, handyman, facilitair coördinator, office manager of facilitair manager? Overweeg dan de mogelijkheid om te werken voor een facilitair detacheerder. In deze blogpost bespreken we de voordelen en nadelen van werken voor een facilitair detacheerder. Ontdek of deze carrièrekeuze iets voor jou is!

Voordelen van werken voor een facilitair detacheerder

1. Flexibiliteit: Een facilitair detacheerder biedt flexibiliteit doordat je op verschillende opdrachtgevers en in verschillende branches kunt werken.

Stel je voor dat je werkt voor een facilitair detacheerder en je wordt ingezet als receptioniste bij verschillende opdrachtgevers. Je hebt de mogelijkheid om te werken in diverse sectoren, zoals bij een grote internationale opleider, een zorginstelling of een ICT bedrijf. Deze afwisseling stelt je in staat om je communicatieve vaardigheden aan te scherpen en een brede kennis op te bouwen in verschillende werkomgevingen.

2. Carrièremogelijkheden: Werken voor een facilitair detacheerder geeft je vaak de kans om leiding te geven aan projecten en teams. Dit biedt mogelijkheden om je leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen en je carrière vooruit te helpen. Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk om via detacheerders door te stromen naar vaste functies bij opdrachtgevers.

Als facilitair medewerker werk je bij een detacheerder en krijg je de kans om een project voor facilitair beheer bij een multinational te leiden. Je hebt de verantwoordelijkheid om een team van facilitaire professionals aan te sturen en diverse processen te coördineren, zoals het beheer van het gebouw, de inkoop van facilitaire diensten en het onderhoud. Deze ervaring op hoog niveau helpt je niet alleen je leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen, maar ook je kansen op een managementpositie te vergroten.

3. Financiële voordelen: Veel facilitair detacheerders bieden aantrekkelijke salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto en reiskostenvergoeding.

Stel je voor dat je als facilitair coördinator werkt voor een detacheerder en je krijgt een aantrekkelijk salaris aangeboden, samen met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto en reiskostenvergoeding. Dit zorgt ervoor dat je financieel stabiel bent en tegelijkertijd kunt genieten van extra voordelen die je in staat stellen om je werk effectief uit te voeren.

4. Professionele ontwikkeling: Detacheerders investeren vaak in de groei van hun medewerkers door opleidingen en cursussen aan te bieden.

Bijvoorbeeld, bij Facility heb je een persoonlijk opleidingsbudget, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen als facilitaire professional. Je krijgt bijvoorbeeld als facilitair manager de mogelijkheid om deel te nemen aan relevante opleidingen en cursussen, zoals een postgraduaat in facility management of een training in projectmanagement. Door deze ontwikkelingskansen kun je je kennis en vaardigheden vergroten, wat je carrière vooruitzichten aanzienlijk kan verbeteren.

5. Sfeer: Werknemers bij facilitair detacheerders ervaren vaak een informele en prettige werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Bij een facilitair detacheerder wordt vaak waarde gehecht aan informele en open communicatie tussen medewerkers en het management. Stel je voor dat je werkt als facilitair coördinator bij een detacheerder en regelmatig overlegt met je leidinggevende. Je merkt dat er een open communicatiecultuur heerst, waarbij je vrijuit je ideeën en zorgen kunt delen. Deze informele en open communicatie zorgt voor een prettige werksfeer waarin medewerkers zich gehoord en betrokken voelen.

Nadelen van werken voor een facilitair detacheerder

1. Onzekerheid: Een nadeel van werken voor een facilitair detacheerder is de onzekerheid over de duur van opdrachten, vooral als ZZP’er of bij interim opdrachten. Dit kan zorgen voor een gevoel van onzekerheid over de toekomst en de stabiliteit van je werk. Wanneer je in loondienst van een facilitair detacheerder werkt, is deze onzekerheid niet van toepassing omdat dit altijd gaat om een vast of vooraf bepaald dienstverband.

Stel je voor dat je als ZZP-facilitair professional werkt voor een detacheerder en je wordt regelmatig ingezet op interim-opdrachten. Het kan zijn dat je niet altijd van tevoren weet hoe lang een opdracht zal duren. Bijvoorbeeld, je wordt ingehuurd voor een tijdelijk project van drie maanden, maar het kan zijn dat het project wordt verlengd of dat er geen verdere opdrachten beschikbaar zijn na afloop. Deze onzekerheid kan leiden tot gevoelens van onzekerheid over de toekomst en het verminderen van het gevoel van veiligheid.

2. Onstabiele inkomsten: Bij Facility werken de meeste medewerkers in dienst en hebben een vast contract voor een aantal uur per week voor bepaalde of onbepaalde tijd. Hierdoor genieten onze medewerkers van een stabiel inkomen, zelfs als een opdracht afloopt. Het risico om bij een nieuwe opdracht geplaatst te worden, ligt dan bij Facility. Lees in deze blog hoe zo’n herplaatsingsprocedure gaat. Sommige medewerkers hebben een nul-uren contract. In dat geval loop je het wel het risico op onstabiele inkomsten. Maar dit risico loop je altijd bij een nul-uren contract en is niet specifiek voor een facilitair detacheerder

Wanneer je op nul-urenbasis werkt voor een facilitair detacheerder kunnen je werkuren variabel zijn, afhankelijk van de opdrachten die beschikbaar zijn. In drukke periodes, bijvoorbeeld in vakantieperiodes kun je mogelijk meer uren werken en een hoger inkomen verdienen, terwijl je in rustigere periodes minder uren hebt en je inkomen daardoor lager is.

3. Minder binding met een organisatie: Werken voor een facilitair detacheerder kan betekenen dat je minder verbondenheid voelt met een specifieke organisatie. Dit kan leiden tot minder gevoel van loyaliteit en betrokkenheid. Om de binding met onze medewerkers te behouden, implementeren wij bij Facility een onboardingprogramma, voeren we regelmatig gesprekken en organiseren we leuke events.

Stel je voor dat je werkt als office manager voor een facilitair detacheerder en je wordt regelmatig ingezet bij verschillende opdrachtgevers. Je werkt bijvoorbeeld drie maanden bij een multinational en vervolgens zes maanden bij een gemeentelijk kantoor. Omdat je steeds van werkplek verandert, kan het moeilijk zijn om een sterke band op te bouwen met een specifieke organisatie. Dit kan leiden tot minder gevoel van loyaliteit en verbondenheid met een enkele organisatie. Lees hier hoe we bij Facility zorgen voor betrokkenheid.

Conclusie

Ben je geïnteresseerd in een baan als receptioniste, gastvrouw, office assistent, huismeester, facilitair medewerker, handyman, facilitair coördinator, office manager of facilitair manager? Dan is werken voor een facilitair detacheerder iets om te overwegen. In deze blogpost hebben we de voordelen en nadelen van werken voor een facilitair detacheerder, zoals Facility, besproken. Ontdek of deze carrièremogelijkheid bij jou past!

Als je op zoek bent naar flexibiliteit, carrièremogelijkheden en een informele werksfeer, kan werken voor een facilitair detacheerder een goede keuze zijn. Overweeg echter ook de onzekerheid over opdrachten en inkomsten. Beoordeel zorgvuldig of deze carrière-optie past bij jouw professionele doelen en persoonlijke omstandigheden.

Neem vandaag nog contact op met Facility en ontdek de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?