Leestijd: 4 minuten

Het idee wat bij veel mensen speelt is dat je je werkgever nooit of nauwelijks ziet als je voor een detacheerder werkt. Want wanneer je werkt voor een detacheerder is het detacheringsbureau je werkgever en ben je werkzaam op locatie bij een opdrachtgever. Je zal dus tijdens je werktijd altijd aanwezig zijn bij je opdrachtgever en je collega’s van de opdrachtgever daar dagelijks zien.

Maar de perceptie dat je jouw werkgever (de detacheerder) nooit of nauwelijks ziet is niet bij alle detacheerders terecht. Hoe doen we dat dan bij Facility? Hoe vaak zie je je werkgever als je werkt voor een detacheerder en wat kan je verwachten van je werkgever? In deze blog vertellen we je daar meer over.

Zo veel contact heb je met Facility

Het idee wat bij veel mensen speelt is dat je je werkgever nooit of nauwelijks ziet als je voor een detacheerder werkt. Dit is voor een groot gedeelte niet terecht. Het is een feit dat er een bepaalde afstand is tussen de medewerker en de detacheerder. Aan de letterlijke afstand is logischerwijs niet veel te doen. Natuurlijk doen wij, als Facility, er alles aan om die figuurlijke afstand zo klein mogelijk te laten zijn en te laten voelen. Onze slogan is niet voor niks: ‘de meest persoonlijke’. Hoe ziet dit er in de praktijk nu precies uit?

Sollicitatieprocedure

Tijdens de sollicitatieprocedure heb je vanzelfsprekend (fysiek) contact met Facility. Het eerste contact is, na telefonisch contact, een intake met één van onze collega’s. Mocht het een match zijn, dan volgt er een gesprek bij de opdrachtgever. Hier zal ook altijd iemand bij zijn vanuit Facility. We vinden het belangrijk om ook voor aanvang van indiensttreding al het persoonlijke contact te hebben en aan de relatie te bouwen. De betreffende kandidaat wordt, bij een positief gesprek bij de opdrachtgever, tenslotte een medewerker van Facility.

Onboarding

Wanneer je officieel medewerker bent van Facility wordt je uitgenodigd voor onze onboarding. We vinden dit zelfs zo belangrijk dat dit een verplicht onderdeel is van je indiensttreding. Iedere maand wordt er een ochtend op ons kantoor in Amersfoort georganiseerd voor alle nieuwe medewerkers die gestart zijn (of gaan starten). Deze leuke en interactieve ochtend staat in het teken van: alle kantoorcollega’s leren kennen en horen wie je waarvoor kan benaderen, het leren kennen van andere nieuwe collega’s en een leuke opdracht voor zelfontwikkeling- en ontplooiing. We sluiten deze ochtend af met een heerlijk verzorgde lunch.

We proberen deze ochtend zo snel mogelijk in te plannen op het moment dat je in dienst treedt bij Facility of, indien mogelijk, zelfs voor je indiensttreding zodat je direct op de hoogte bent van alle informatie. Lees hier meer over de onboarding. 

Contactmomenten tijdens jouw loopbaan

Tijdens je loopbaan bij Facility krijg je een fieldmanager toegewezen. De fieldmanager is je (algemeen) aanspreekpunt en leidinggevende. Bij je fieldmanager kun je voor alle vragen, onduidelijkheden of een gezellige babbel terecht.

Vanuit Facility plannen wij in ieder geval vier contactmomenten in op jaarbasis. Deze contactmomenten bestaan uit:

  • 1 locatiebezoek (bezoek van fieldmanager aan de medewerker op locatie)
  • 1 telefonisch contactmoment
  • 2 loopbaangesprekken (waarvan in ieder geval één gesprek fysiek ingepland wordt).

Naast deze vooraf gemaakte afspraken kan het ook zeker voorkomen dat de medewerker en fieldmanager elkaar tussentijds zien. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen door een bezoek vanuit de fieldmanager bij de opdrachtgever (waar de medeweker op dat moment aan het werk is) of wanneer er tussentijds behoefte is om een afspraak in te plannen vanuit ofwel de medewerker of fieldmanager. Lees hier meer over onze werkwijze.

Daarnaast kan je als werknemer regelmatig contact hebben met de Planning voor het inplannen van extra werkdagen, vakanties of andere zaken. Ook de andere afdelingen staan voor je klaar bij verschillende vragen.

Personeelsfeestjes

Facility houdt van persoonlijk contact en het samenbrengen van medewerkers. Juist omdat alle medewerkers bij verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn en elkaar niet of nauwelijks zien, vinden wij het belangrijk om jaarlijks één of twee personeelsfeestjes te organiseren voor al het personeel. Wij hechten er waarde aan om deze feestjes informeel, laagdrempelig en vooral vol gezelligheid te organiseren. We proberen deze momenten vaak te verdelen over een geheel jaar (dus ergens in de zomer en ergens in de winter). Bekijk hier de aftermovie van ons jaarlijkse personeelsfeest. 

Conclusie

Concluderend kun je dus stellen dat er wel degelijk goed contact is tussen een detacheerder en medewerker. Bij Facility is er een goede en gestructureerde basis om contact te hebben en te houden met alle medewerkers. Daarnaast zijn de lijntjes intern dermate kort dat er makkelijk tussentijds geschakeld kan worden indien dat nodig is (zowel vanuit medewerkers als vanuit collega’s op het kantoor van Facility).

Kortom: het is ontzettend leuk om voor een detacheerder te werken. Schroom dus vooral niet om te solliciteren als je een leuke vacature voorbij ziet komen. Wij komen graag met jou in contact! Neem vandaag nog contact op met Facility en ontdek de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?