Leestijd: 4 minuten

Bij Facility zijn we altijd op zoek naar facilitair talent. Of je nu vers uit de schoolbanken komt, je wilt omscholen, of al een ouwe rot in het vak bent, we maken graag kennis met je! Maar hoe ziet de route naar je nieuwe baan bij Facility eruit? We nemen je mee in de eerste stappen van de zogenoemde “candidate journey”.

Het eerste contact met Facility

Laten we starten bij de eerste stap, je eerste kennismaking met Facility. Je bent bij ons terecht gekomen via een bepaalde route. Je hebt onze vacature online zien staan op bijvoorbeeld Indeed of LinkedIn. Of je bent door de zoekmachine op onze website terecht gekomen en daar je droomvacature gevonden. Of ben je via een bekende bij Facility beland? Of hebben wij jou benaderd? Algoed, je hebt gesolliciteerd of op een andere laagdrempelige manier je interesse kenbaar gemaakt in één van onze vacatures. Hier start jouw reis bij Facility!

Eerste sollicitatiegesprek

Als eerste volgt de kennismaking met één van onze collega’s van Facility. Zij vragen je het hemd van het lijf en willen alles over je weten. Wie ben je? Wat wil je doen en binnen welke kaders? Wat drijft jou? De missie van Facility is om de meest persoonlijke te zijn. Daarom hechten we er veel waarde aan je altijd persoonlijk te ontmoeten. We hebben een prachtig mooi centraal gelegen kantoor in Amersfoort waar we je hartelijk ontvangen. Maar we snappen ook heel goed (in tijden van een krappe arbeidsmarkt en stijgende kosten) dat een ritje naar Amersfoort van bijvoorbeeld Venlo, Leeuwarden of Maassluis niet goedkoop meer is. We komen daarom graag wat meer naar je toe door bijvoorbeeld in een horeca aangelegenheid af te spreken of de eerste kennismaking digitaal te doen. Al is de voorkeur nog steeds persoonlijk. In dit gesprek maken we graag kennis met jou. We hebben het over jou, over Facility, over de vacature over het verdere proces. En jij hebt alle kans om al je vragen terug te stellen. We geven je graag een zo goed mogelijk beeld van wat wij verwachten, maar ook van wat jij mag verwachten.

Je ontvangt van ons een aanbieding

Oké, de eerste kennismaking is geweest. We weten al heel veel van je: over je carrière, of je kinderen of huisdieren hebt (of allebei), wat je salarisindicatie is en per wanneer je kunt starten. Dan volgt nu een aanbieding. Waar in veel sollicitatieprocedures een aanbieding of voorstel pas aan het einde van de rit volgt, doen we dit bij Facility vóórdat je bij onze opdrachtgever aan de slag gaat. Het zou zonde zijn als iedereen aan het einde van het proces graag met elkaar wilt samenwerken, maar salaris of een andere arbeidsvoorwaarde de samenwerking zal belemmeren.

In de aanbieding lees je ons salaris- en contractvoorstel die geldt zolang je in de running bent voor de functie waar je voor solliciteert. Mocht je toch niet de juiste match blijken, om wat voor reden ook, dan vervalt de aanbieding.

Voorstel

Je gaat akkoord met de aanbieding? Mooi! Nadat we jouw akkoord per mail hebben ontvangen gaan je voorstellen aan onze opdrachtgever. Jouw cv wordt in een mooi Facility format gegoten en we vertellen onze klant hoe jij op ons bent overgekomen en waarom wij in jou de juiste kandidaat voor de job zien. And now we wait…

Sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever

Hey! De opdrachtgever wilt graag met je kennismaken, leuk! In overleg met jou plannen we de afspraak in en bevestigen per mail waar, wanneer en door wie je wordt verwacht. Aan jou de taak om je nu goed voor te bereiden op het gesprek. Je hebt ons al overtuigd dat je de juiste kandidaat bent, nu onze opdrachtgever nog. Gelukkig hebben we talloze tips voor je klaar staan in de voorbereiding op je gesprek. Sterker nog, we gaan zelfs met je mee! Want wat is er nu mooier aan persoonlijke begeleiding van je toekomstige werkgever? We vinden het belangrijk om goede feedback te geven na afloop van het gesprek. Feedback waar je ook echt iets mee kan als je in de toekomst weer gaat solliciteren.

Gefeliciteerd, je mag starten bij onze opdrachtgever!

Zodra we een positieve terugkoppeling van de opdrachtgever en van jou hebben gekregen, dan is het officieel en mogen we je feliciteren met je nieuwe baan! Je ontvangt van ons een mail met je arbeidsovereenkomst. Daarnaast krijg je van ons alle belangrijke namen van collega’s, een inwerkschema en een wachtwoord en gebruikersnaam voor ons digitale planningssysteem. In dit systeem kun jij je eigen rooster inzien, wijzigingen in beschikbaarheid doorgeven etc.

Facility Onboarding

Als je deze fase hebt bereikt, betekent het dat je mag starten bij je opdrachtgever. Gefeliciteerd! Om te zorgen dat jij zo goed mogelijk van start kan gaan bij onze opdrachtgever, verwelkomen wij jou bij ons op kantoor voor een toffe en leerzame onboardingsochtend. Tijdens deze ochtend stellen we je voor aan de andere collega’s die bij Facility gaan starten en stellen we je voor aan de collega’s van kantoor met wie je veel te maken zal hebben. Daarnaast leggen we je graag uit hoe we bij Facility werken, hoe onze systemen werken en op welke punten jij je kan onderscheiden, ook in je carrière na Facility.

Conclusie

In dit proces van kennismaking, aanbieding en sollicitatiegesprekken staat persoonlijke begeleiding centraal. Bij Facility streven we ernaar om elke stap van de “candidate journey” soepel en transparant te laten verlopen. Bekijk onze vacatures hier en ontdek welke uitdaging op jou wacht.

Meld je aan voor de jobalert!
Van welk soort vacatures wil je op de hoogte blijven?